AHŞAP OYUN PARKI ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ

AHŞAP ÇOCUK OYUN ALANLARI:

Şehirleşme süreci ile birlikte, her geçen gün çocukların oyun oynayabilecekleri güvenli oyun alanları azalmaktadır. Oyunun çocuk gelişimindeki öneminin bilinmesine ve çocuk oyun alanlarına duyulan ihtiyacın her geçen gün artmasına karşın çocuk oyun alanları en fazla ihmal edilmiş alanlarının başında gelmektedir. Çocuk oyun alanlarının geliştirilmesi ve çocuk oyun alanlarının mevcut durumunun düzeltilmesi, geliştirilmesi için ebeveynler ve tüm paydaşlara çok iş düşmektedir.  Çocukların eğlenerek vakit geçirdikleri ve gelişimlerinde önemli rol oynayan çocuk oyun alanları tüm yapay çevre ve farklı yaş gruplarındaki ve farklı becerilere sahip çocuklar göz önüne alınarak tasarlanmalıdır. Böylece tüm çocuklar bir arada ve eşit imkanlardan yararlanarak oyun oynama, iletişim kurma, sağlıklı fiziksel aktivite gerçekleştirme ve öğrenme fırsatına sahip olacaklardır.

AHŞAP ÇOCUK OYUN PARKLARI

Çocuk oyun alanlarının vazgeçilmez yapı elemanları çocuk oyun parkları ve park ekipmanlarıdır. Ahşap doğa ile uyumludur, doğa dostudur. Ahşap Çocuk Oyun Parkları ve park ekipmanları en çok tercih edilen çocuk oyun parkı serisidir.  Ahşap park modelleri ev, bahçe, teras, işyerleri, işletmeler, oteller, moteller, alışveriş merkezleri gibi özel mekanlarda ve kreşler, anaokulları, belediyeler gibi kurumsal tüm mekanlarda kullanılmaktadır. 

AHŞAP ÇOCUK OYUN PARKLARI MODELLERİ

Ahşap oyun parkları modelleri genellikle kule sayılarına göre 1 kuleli ahşap oyun parklarıı, 2 kuleli ahşap oyun parkları, 3 kuleli ahşap oyun parkları ve çok kuleli ahşap oyun parkları modelleridir. Aktivitelerine göre de asılmalı ahşap oyun parkları, tırmanmalı ahşap oyun parkları, salıncaklı ahşap oyun parkları, tünel geçişli ahşap oyun parkı, klasik ahşap oyun parkları, modern ahşap oyun parkları modelleri.

Şekillerine göre gemi oyun parkı, uçak oyun parkı, temalı ahşap oyun grupları, vb. dir. İç ve dış mekan kullanımına uygun  ahşap park modelleri isteğe bağlı da projelendirilebilen özel beklentilere göre tasarlanıp imalatı yapılan kentsel donatı elemanlarıdır.

AHŞAP OYUN PARKI YAPTIRIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Ahşap oyun parkı yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler başlıca şunlardır;

  • Ahşabın Kalitesi
  • Çatı Malzemesi
  • Bağlantı Ekipmanları
  • İmalat ve İşçilik
  • Boya ve vernik kalitesi
  • Kullanım alanına göre taşıyıcıların kapasitesi
  • Kullanılacak kereste cinsi

Ahşap Oyun Parkı ve Yapımı

Çocuklar hepimizin geleceğidir. Bu bakımdan onlar için aktivite seçerken onların hayal gücüne ve dünyasına hitap eden seçeneklerden yararlanmamız şarttır. Oyun oynadıkları oyuncakları, zevklerine göre olan kıyafetleri ve onlara mutluluk veren her şeyi özel ve itina ile seçmeliyiz.

Çocukların oyun oynamak istedikleri oyun parkları onlara özel olmalıdır. Öncelikle güvenliklerini sağlamalı aynı zamanda bu oyuncaklarla oynarken mutlu olmalarına önem verilmelidir. Çocuklarımıza etkinlik ve aktivite seçerken, güvenilir, emniyetli ve sağlığa yararlı içerikler taşıyan oyuncak modellerini kullanmamız onlar için en doğruyu seçmemizi sağlayacaktır.

Ahşap Oyun Parklarında Güven Ve Emniyet Tedbirleri

Her çocuk en güzeli ve en sağlıklıyı hak edecek kadar özeldir. Bu nedenle onlar için sunmuş olduğumuz ahşap oyun parkı modelleri onların ihtiyaç skalasına göre tasarlanmıştır. Ahşap ürününü çocuk naturesine en uygun olarak dizayn etmekte ve beğeninize sunmaktayız.

  • Metal oyun grupları,
  • Ahşap oyun elemanları,
  • Parkur,
  • Banklar,
  • Çocuklarımızın en neşeli anları geçirmesi ve anti sosyal düşünce tarzından kurtulmaları için en özel alanları tasarlamaktayız. Emniyetli ve özgürce zaman geçirecekleri bu alanlarda mutluluğun da tadını çıkarabiliyorlar.